7 Ocak 2011 Cuma

Seninle Benim Aramda Kocaman Bir Fark Var!

Tarih 4 Şubat 2010 - Mire Chatman teste gitmek istemedi! - 30 Ocak 2010 tarihinde oynanan Antalya Büyükşehir Belediyespor - Bjk Cola Turka maçı sonrası idrar numunesi vermesi istenen Beşiktaş Cola Turkalı Mire Chatman, “Maçtan önce bir şeyler içtim, dopingli çıkabilirim” diyerek, teste girmek istemedi. Uzun süre direnen ABD’li basketbolcu, adeta zorla teste gönderildi.--------------------


Tarih 16 Şubat 2010 - Mire Chatman dopingli çıktı! - BJK Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili açıklaması: "Beşiktaş Cola Turka-TOFAŞ müsabakası bitiminde yapılan doping kontrolü sonrasında yasaklı madde kullandığı tespit edilen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımızın oyuncusu Mire Chatman’ın durumu, yönetim kurulu toplantımızda görüşülmüştür. Kulübümüzün bilgisi dahilinde olmayan, yasaklı madde kullandığı tespit edilen Mire Chatman, yönetim kurulumuz tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştır."

Tarih 11 Mart 2010 - Mire Chatman 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı! - Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Beşiktaş Cola Turka'nın 21 Ocak tarihinde TOFAŞ Spor ile yaptığı maçın ardından gerçekleştirilen doping kontrolü sonrası yasaklı madde tespit edilen ABD'li oyuncu Mire Chatman'ı Disiplin Kurulu tarafından 3 ay hak mahrumiyeti ile cezalandırdığı bildirildi.

Tarih 22 Temmuz 2010 - Mire Chatman ile yeniden sözleşme imzalandı! - Geçen sezon yasaklı madde kullandığı için ligde 18 maç oynayabilen Amerikalı basketbolcu ile 2. yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme yapıldı.

Tarih 30 Aralık 2010 - Mire Chatman kadro dışı bırakıldı! - BJK Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili açıklaması: "Kulübümüzün maddi tüm vecibelerini yerine getirmesine karşın, iki kez antrenmana çıkmayan ve takım içinde disiplinsiz hareketlerde bulunan Mire Chatman, süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır"
Tarih 5 Ocak 2011 - Ergin Ataman Beşiktaş'ta, Mire Chatman Affedildi! - Ergin Ataman'ın konuyla ilgili açıklaması : “Mire Chatman ile uzun bir toplantı yaptım. Kendisi büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu, gerek Burak Bıyıktay gerekse de yönetim ile hiçbir probleminin olmadığını belirtti. Ben de kendisini yeniden takımın lider oyuncusu olarak takıma dahil edeceğimizi ve bundan sonra her türlü problemi bırakıp, önce iyi basketbol oynamaya, sonra da Beşiktaş’ın layık olduğu yere çıkmaya çalışacağımızı konuştuk. Kendisiyle mutabık kaldık. Mire Chatman yarınki antrenmandan itibaren takıma yeniden dahil olacak. Bizim amacımız, oyuncuları kaybetmek değil; kazanıp onlardan en yüksek verimi alabilmek. Chatman da Beşiktaş’la özdeşleşmiş bir oyuncu. Bundan sonra da aynı mücadeleyi fazlasıyla vereceğini düşünüyorum.”


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncularından Diana Taurasi’nin yapılan doping testlerinin pozitif çıktığının Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından resmen açıklanması üzerine, kulübümüz sporcu ile olan sözleşmesini feshetmiştir.



Spor kamuoyuna duyurulur,


Fenerbahçe Spor Kulübü

 
---------------------------
Bu utancın üzerine yatmadı Fenerbahçe...
Gerektiği gibi oyuncusunun sözleşmesini sona erdirdi (Geçmişte yıldız pivotu Kambalaya'ya da yaptığı gibi). Bir kez daha hatırlatalım, Taurasi yaşayan en büyük bayan basketbolcudur.
Bu camiada doping yapana af yoktur ve büyüklük sadece transfer yapmakla olmaz.

1 yorum:

  1. YORUMSUZ...

    http://www.htspor.com/beko_tbl/haber/660583-uzuntuden-ictim


    Üzüntüden içtim!

    Fenerbahçe Ülker'in yeni transferi James Gist ifadesiyle fazla ceza almaktan kurtuldu.

    19/08/11 08:41

    HTSPOR

    Partizan’da oynarken idrarında uyuşturucu madde çıktığı için 3 ay ceza alan Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi James Gist, FIBA’ya verdiği savunmada “Maçı kaybetmiştik, üzüntüden böyle bir şey yaptım” dedi ve daha fazla ceza almaktan kurtuldu

    Sırbistan’ın Partizan takımında geçtiğimiz sezon forma giyerken yapılan bir doping testinde idrar numunesinde uyuşturucu Carboxy HTC maddesi çıkan ve marijuhana içtiği anlaşılan Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi James Gist’in yaptığı savunma ile 3 aylık ceza aldığı belirtildi.

    Sırbistan basınında yer alan bir haberde, FIBA’ya gönderdiği savunmada marijuhana içtiğini itiraf eden ABD’li yıldızın, FMP Zeleznik ile oynadıkları ve mağlup oldukları Sırbistan Ligi yarı final ikinci maçından sonra yasaklı maddeyi aldığı iddia edildi. Yenilgi nedeniyle marijuhana içtiğini belirten Gist’in, performans arttırmak için değil üzüntüden böyle bir davranışta bulunduğunu savunmasına eklediği belirtildi. FIBA’nın da Gist’in itirafının yer aldığı bu savunma üzerine genç yıldıza 3 aylık bir ceza vermeyi uygun bulduğu belirtildi. 2.06 boyunda ve 25 yaşındaki Adana doğumlu ABD’li oyuncunun Avrupa kariyeri de bu sayede sekteye uğramadan devam ederken, Gist’in cezasını 9 Eylül’de tamamlayacağı belirtildi. Böylece siyahi oyuncunun Fenerbahçe Ülker’in hem Ekim ayı ortasında başlayacak olan BEKO Ligi’nde, hem de THY Euroleague’de oynaması yolunda önünde herhangi bir engel kalmamış oldu.

    YanıtlaSil