21 Temmuz 2009 Salı

Düzen ve İlerleme...


Şimdi, ilk olarak bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var. Brezilya Milli Takım Kadrosu oluşturulurken hiç kimsenin değiştiremeyeceği ritüeller vardır. Mesela, dünyanın mevkisinde en iyi 21 tane oyuncusu Avrupa'da oynayan Brezilya'lılar olsa bile, kesinlikle bütün kadro o futbolculardan oluşturulmaz. Başka bir deyişle Brezilya milli takımının, Brezilya Liginde oynayan futbolcular kontenjanı vardır. Bir örnek vermek gerekirse Cesar Sampaio 1998 Dünya Kupasında fırtına gibi esmiş bir kardeşimiz olmasına rağmen, hayatı boyunca hiç bir Avrupa klubünde oynayamayan vasat bir Brezilya Ligi oyuncusudur. Bahis ettiğimiz kontenjandan kadroya girip sivrilmiştir, ama o kadroda babamda oynayacağından hiçbir klübe kendini kakalayamamıştır( sanırım Japon takımları yemi yutmuş...). Yeri gelmişken söyleyeyim, kendisi final gecesinden önce Ronaldo'ya ilk tıbbi müdahaleyi yapan şahıs olarak da belleklere kazınmıştır.


Bu yazdıklarım, gecenin bir yarısı yeni transferlerimiz FBTV'de açıklanırken aklıma geldi. Adlarını bile duymadığım 2 tane futbolcu bu sene Fenerbahçe'de ter dökecek. Santos denen kavruk delikanlıyı överken, Konfederasyon kupasında Milli Takımın sol beki olduğundan dem vuruluyor. E zaten amaç ta bu be babacım... adamlar bu şekilde, her turnuvada birini cilalılyorlar. Kleberson'u ne çabuk unuttuk!

Öteki arkadaşın adını bile duymadığımdan bir yorum yapamayacağım. Fakat, bunu söylemek acı da olsa, 2 futbolcu da Maldonado'dan kariyerli değil. Daum, Fabiano'yu ilk getirdiğinde de Youtube'dan ne görüntülerini izlemiştik. Dolayısıyla önümüze sunulan her gol görselini göz ardı edelim ve kurt hocanın başka bir Nobre yakaladığı düşüncesiyle kendimizi avutalım.


Esas konum bu değildi, uzun zamandır yazmamanın gazıyla biraz fazla uzattım.Şimdi size bir soru:


Türkiyede'ki büyük takımların en son ne zaman tövbesinin tuttuğuna şahit oldunuz? Hangi takım prensipleri doğrultusunda bir karar alıp, her ne olursa olsun uygulayabildi? Gönül verdiğiniz takım yöneticilerinin kaç defa söylediklerini yuttuklarına şahit oldunuz?


Neymiş takımda Brezilyalı sayısı azaltılacakmış, ruhsuz oluyorlarmış, çete oluşturuyorlarmış..mış mış.....


Sonuç??


Diğer ülkeden olan oyuncuları da yollayıp yerlerine Brezilyalı aldınız...ne oldu o kadar rüzgar?


Brezilya konsolosluğunda bizdeki kadar Brezilya'lı çalışmıyodur yahu! eminim yakında orada da sırf Fenerbahçe'li futbolculara bakan özel bir departman açarlar.


Uzun lafın kısası, bu sezon başında da Aziz Yıldırım'dan masallar dinledik...bu futbolcuların menejerin de Figer olduğu yarın bir gün ortaya çıkar, hikaye tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder