7 Temmuz 2009 Salı

Fecaat’tan Dev Hizmet! :Degaje Mevzuu




Saadetler bozulmasın, bilgisayar başında stresten tırnaklar kemirilmesin…
Artık hiçbir şey gizli kalmayacak, çünkü bu kanayan yaraya neşteri vuruyoruz….


Konumuz: gözümüzden sakındığımız zevcelerimizin/bayan arkadaşlarımızın, “semi-üryan” mayolu fotoğraflarını, iletişim ve arkadaşlık sitelerinde neşretmeleri.

Şimdi efendim, bizi karşı cinsten ayıran özelliklerden birisi işimize gelmeyen restleşmelerde takındığımız tavırdır. Erkekler sıkıştığı zaman yavşak bir tavır sergileyip, bütün yelkenleri suya indirirler. Kızlar ise tam aksine asabi ve çirkef bir hale bürünüp bütün atakları daha olgunlaşmadan orta sahada savuştururlar.

Şimdi, bu konunun birçok hemcinsimiz için sorun olduğunu bizzat biliyoruz. Bazıları kendinde bunu söyleyecek cesareti bulamazken, bazılarına da lafları ağızlarına tıkılmak suretiyle hadleri bildiriliyor. Tabii bu işlere girmeyen bayan arkadaşlarımızı konunun dışında tutuyoruz. Ama unutmayın, toplumda bir sorun varsa bu hepimizi ilgilendirir.

Şimdi mevzubahis bayan arkadaşlarımız tarafından, bu şikayetimize verilecek olası cevabı irdeleyelim:

Ay sana inanmıyorum Berke, listemdeki herkes benim arkadaşım. Tatile beraber gitsek zaten beni o şekilde görecekler!!

Herhalde yüzyılın kolpası seçilse, bu bahane ilk 100’e girer. Bir kere hepimiz biliyoruz ki bu iletişim sitelerindeki arkadaş listelerinde; “ilkokul arkadaşımın yan komşusu, tatilde üst geçitten geçerken kıç kıça vurduğun çocuk” tadında onlarca sap vardır. İlgili bayana bu çocuklardan kaç tanesi ile tatile çıktın diye sorsanız yukarıda bahsettiğim tür bir tepkiyle karşılaşacaksınızdır, ama yılmayın! Ne demiş Tevfik Fikret: Hak bildiğin yolda yalnız yürüyeceksin…

Konuyu rasyonel olarak irdelemek, sebep sonuç ilişkisine girmek, tüme varım&tümden gelim manevraları, ilgili arkadaşın zihninde overload etkisi yaratabilir. Dolayısıyla hadiseyi net ve kısa anlatmakta fayda var. Bir kere, Türk arkadaşlarla beraber tatile gitme tarihi, bizim “Ray Charles Sendromu” dediğim vakalarla doludur. Gayet dekolte mayoları giymiş hanım kızlarımızın olduğu arkadaş ortamında, aman gözüm bir yere takıldığı görülmesin, aman birinin göğüslerine zoomladığım başkası tarafından fark edilmesin stresiyle heba olmuş nice babayiğit, gözbebeklerin bile belli olmadığı güneş gözlüklerini bir saniye çıkaramadan koca tatili heba etmiştir. Hele yanında kız arkadaşı varsa o gözlükler akşam yemeğinde dahi takılır. Çünkü Türk kızlarının tatil ortamında önünden çok, erkek arkadaşının nereye baktığına baktığı (ne cümle oldu be!) aşikârdır. Şimdi bu sıkıntılarla cebelleşen bizlere, sen hiç öyle uğraşma, boşuna boynun tutulmasın dercesine bu fotoğrafları limitsiz servis etmek nedir sorarız size! Bazı hatun kişilerin: “Sen herkesi kendin gibi zannediyorsun, Burak böyle bir çocuk değil!” dediğini duyabiliyoruz. Unutmayın erkek erkektir. Sizin algıladığınız, onun kendisini size nasıl lanse ettiğidir. Saçlarını balmumu ile ördürmüş de olsa, Bach da dinlese, o tanıdığınız Burak’ın biralı sap ortamlarda nasıl konuştuğunu neler anlattığını duysanız, kendisinden tiksinirsiniz.

Bununla beraber,

Türk Erkeklerinin bir kıza yazma süreci hepimizin malumudur. Aslında deli divane de olsa, günde 80 mesaj atsa, 20 kere arasa da etrafındaki kankalarına hep aynı kolpayı yapacaktır….. “Ya Büke diye bir kız var, ama bilmiyorum…çok tipim değil gibi….” Bunun arkasında 2 sebep olabilir:

1-) Kız bize bakmazsa, arkadaşlarıma rezil olmayayım. O yüzden kızı ben beğenmedim yalan payını kendime bırakayım.

2-) Ya… kız biraz çirkin gibi, tam emin değilim. İşi yavaştan alayım, hem arkadaşlarıma gönülsüz başladım imajını vereyim ki, kızı beğenmezlerse benimle dalga geçmesinler.

Bakınız, bizi bu amme hizmetimizde ilgilendiren 2. alternatiftir.
Kankalık müessesesi Büke ismini esas oğlanın ağzından sıkca duymaya başlayınca, dimağlara bir merak duygusu zerk olacaktır. Ve kritik soru sorulacaktır: “Hafız nasıl bir kız bu ya, güzel mi ? Facebook’da yok mu?”.
İşte zurnanın zırt dediği bu andır. Bir yalanı sonsuza kadar yaşayamayacağınızdan Büke’nin fotoğraflarını göstermek durumunda kalırsınız. Çünkü bu müessese gayet arsız olduğu için, arkadaş listenizi tetkik etmek suretiyle Büke’nin varlığından haberdar olmuştur bile. Profile pictures, albums derken “Bodrum 2007” isimli albüme denk gelirsiniz. Ve işte kader anı..!!!
Büke’nin haşmetli ve tabiî ki bikinili vücudu gözler önündedir.
Kankalık Müessesesi, esas oğlanın 2. Alternatifteki kaçak güreşir tarzından güç alarak ve tabiî ki terbiyesiz olduğundan şöyle bir yorum yapar: “Hacı,memeler iyiymiş ha!”
İşte esas oğlanın bittiği an bu andır. Bundan sonra o kızla ne kadar ciddi ilişki kurarsa kursun, müessesenin ilk yorumu hep aklında kalacaktır. Müessese de terbiyesizdir ama hayvan değildir. Daha sonra bu yorumundan çok pişman olacaktır ama iş işten geçmiştir. Hatta birçok ilişkinin bu aşamada bu anlattığımıza yakın nedenlerden dolayı bittiğini biliriz. Sevgili bayan arkadaşlarımız, bunu bilin buna göre davranın.


İşte bizim uğraşımız bu tarz namüsait durumlarla karşılaşmamaktır. Bunun geri kafalılıkla, alt kültür olmakla alakası yoktur. Türk İstikbalinin geleceği için sağlıklı ilişkiler kurulmalıdır.

Ve Fecaat üzerine düşeni yapmaya devam edecektir!

Ps: Bayanlar,”bayan” lafından neden nefret ediyor bilmeyiz ama biz sevdik kullandık:)

5 yorum:

  1. ertuğrul özkök şu yazıyı okusa direk ayşe arma'nın yerine işe başlarsın...

    şimdi olur ya hasbel kader bu yazı kitlelere ulaşır ve bu bikinili fotolar ortadan bir bir aöbümlerden kalkarsa bunun hesabını nasıl vereceksin onu söyle...

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim orda tarif ettiğimiz Burak başka burak:)

    YanıtlaSil
  3. taam ozaman.. yok yani tam "tanıştırıp imzayı attıran sen olupta bunlar 1 yıl sonramı öğrenecektim" diye karalar bağlayacaktım neredeyse :p

    YanıtlaSil