26 Temmuz 2009 Pazar

Ne 4-3-3 müş..!


İddia:

Galatasaray bu mantıkla yönetilmeye devam etsin ilk 10 haftada lige havlu atacaktır.


Özet:

Ne bitmez geyikmiş bu 4-3-3. Kurban olduğum Türk Futbolunda her 5 senede bir aynı teraneyi dinlemek zorundayız sanki. Benim "Zeman Sendromu" dediğim bu gaza gelmelerin taraftarı hala bu kadar heyecanlandırdığını görmek ne kadar komik! Neymiş efendim, Galatasaray Barca gibi oynayacakmış, hep hücum düşünülecekmiş mişmiş de mişmiş....Yahu aklı evveller!, FJ'nin bu organizasyonu yapabilmesi için en az 3 sene uğraşması lazım. Sizin Barca dediğiniz takım 1990 yılından beri aynı sistemle oynuyor. Adamlar sırf bu sistemi devam ettirebilsin diye (evet bunun adı teknik direktörlük değil, memur zihniyeti ile sistem devam ettirmektir) kendi camialarından deneyimsiz adamları başa getiriyorlar. Barca'da başarılı olmak, teknik direktörlük yetileri ile ilgili değildir, insani ilişkilerle ilgilidir. Hiç aklınıza gelmedi mi CL şampiyonu takımın hocası FJ'yi bir allahın takımının neden istemediği?

Ayrıca 4-3-3 oynayabilmek için; savunma hattından santraforuna kadar oyunun içinde olan, futbolu çift yönlü oynayan, çok sağlam kondisyonu olan bir takıma ihtiyacınız vardır. Yani bu oyun; Servet ve Gökhan Zan gibi kazmalarla, Hakan Balta gibi orta sahayı geçmeye korkan beklerle, Mehmet Topal gibi 2 metreye pas atamayan ön liberolarla, Kewell gibi 15 dakikalık starlarla (Andy Warhol'un kulakları çınlasın), Keita gibi takım oyunuyla alakası olmayan pırpırlarla OY-NA-NA-MAZ!


Ne Olur ?:

İddiamızda da belirttiğimiz gibi kötü sonuçların akabinde, Hagi'nin temellerini attığı, Gerets'in geliştirdiği mis gibi sisteme dönülür. O zaman FJ ye ne gerek vardı diyenler olacaktır, umarım bu kendine gelme Galatasaray camiası için iş işten geçmeden olur. Zira, FJ kariyerinde hiç bir teknik beceri gösterememiş bir teknik direktördür. Tek övündüğü şey Messi'yi kendisinin keşfettiğidir. Gerçekten de öyle bir futbol fakirini keşfedif, onu geliştirip bu seviyelere getirmek büyük bir olaydır!


4-3-3 Demiştin Hacı?:

Galatasaray oynayamaz...Mevcut durumda bu sisteme en uygun kadro Fenerbahçe'dedir. Daum'un mağlup duruma düştüğü maçlarda işi nasıl abarttığını biliyoruz. İzleyelim görelim....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder