15 Temmuz 2009 Çarşamba

Nabucco İmzalandı.


Biraz geç de olsa konuyla ilgili bir şeyler yazmak istedim. Zira, Nabucco Projesi hakkında, en azından blog camiasında, yorum yapabilecek en muktedir kişilerden biriyim.. bkz yukarıdaki fotoğraf, bkz ekmek parası:)


Proje ile ilgili; konferanslara katılmış, en yetkili kişilerle fikir alışverişinde bulunmuş biri olarak söyleyebilirim ki, bu antlaşmanın bu aşamada imzalanması bir tek amacı işaret eder:


Nikahta Keramet Vardır!


Proje hakkında yazılanlar, özellikle mevcut gazın yetersizliği, tamamen doğru. Zaten bu boruların içini doldurabilmek, tamamen Türkiye'nin Ortadoğu ve Avrupa'daki gücünü gösterecek. Yılmaz Özdil gibi işkembeden sallayanların da dediklerine itibar etmemek lazım. Yeterli gaz var, önemli olan bu gazı çıkartabilecek emparyalist hamleleri yapabilmekte. Mesela, İran'ın geçen sene doğalgaz sorunu yaşadığı doğrudur. Fakat bu, tamamen malum sebeplerinden dolayı, kaynaklarını yeteri kadar kullanamadıkları ile ilişkilidir.


Bakmayın bu günlerde, siyasi rüzgar amaçlı, gırtlağımıza kadar Nabucco'ya battığımıza. Bu tarz projelerin hayata geçmesi minimum 5 senedir. Yani 2 ay sonra kimse hatırlamaz, bilen için de operanın ötesine geçmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder