3 Temmuz 2009 Cuma

Kağıt Parçası Dediğin!


Bir insan sahte belge düzenlerse imzayı kendi adına mı açar? Kurmaylık sınavını kazanacak kadar zeki, Ağustos ayında paşalığa terfi ettirilmesi kesin gözüyle bakılan bir Albay, daha kaliteli bir “kağıt parçası” hazırlayamıyor muydu?
Hadi bunları bıraktım. Devletin, askeriyenin yazışma mantığını az da olsa bilen birisi bu işlerin numara üzerinden gittiğini bilir. Belgenin numarası olup olmadığını gazetelerden göremiyoruz, ama resmi bir yazışma böyle olmak durumundadır. İlker Başbuğ basın toplantısında sağa sola tehditler savuracağına şöyle bir konuşma yapamaz mıydı ?

“Arkadaşlar bu yazının üzerinde şu tarih ve şu numarayla imza edildiği görülmektedir. Fakat bu numara şu elimdeki yazışmaya ait numaradır. Dolayısıyla mükerrerlik vardır ve bu belge sahtedir. Bu numaraya ait orijinal yazıyı devlet güvenliği nedeniyle basına gösteremiyorum. Fakat askeri savcılar gereğini yapacaklardır.”

Bitti….

Ayrıca,

Dursun Çiçek, Askeri Mahkeme tarafından neden suçsuz bulundu, sonra neden tutuklandı ve şimdi neden serbest, hepsi muamma. Madem birileri Albay’a komplo kurdu ve onun belgeyle uzaktan yakından alakası yok, mesleki kariyerinin sekteye uğramaması lazım!

Bakacağız….

Askerler ve doktorları birbirine çok benzetiyorum. Kurallar üzerine kurulmuş hayatlar, bolca tanrı kompleksi ve dünyanın en kötü idarecileri. Neden Hastaneleri yöneticileri doktor olmaz ve bu iş için üniversitelerde ilgili bölümler açılmıştır. Neden 10 senedir görevinin başında olan Genel Kurmay Başkanı yoktur da zırt pırt görev teslimi olur. Çünkü bu adamların yöneticilik mantığı, o zamana kadar üstlerinden ne gördükleriyle sınırlıdır. Yeni fikirlere, gelişime her zaman kapalıdırlar.

Asker, AKP’den sıkı bir gol yedi. Şimdi de bu golü çıkartmaya çalışıyor. Esas görevlerini dışına taşıp; yargıya, demokrasiye müdahale etmeye devam ettikleri sürece de bu kontraları daha çok savuşturmaya çalışırlar.

Bu sefer gerçekten Bitti….

1 yorum:

  1. kanki haklısın da mesele kağıdın resmi mi değil mi olduğundan ziyade sahte mi gerçek mi olduğu. böyle bir belgenin gerçek olup resmi olması komik olurdu. eğer sahteyse vahim bi durum ama gerçekse daha vahim. benim kanaatim sahte...

    YanıtlaSil